nireas

Autentificare

Logotipurile organizaţiilor co-finanţatoare

Acest proiect este finanţat de Comisia Europeană. Această publicaţie reflectă doar viziunea autorilor, iar Comisia nu este responsabilă pentru rezultatele utilizării informaţiilor cuprinse în această publicaţie.

Supported by the DI-XL project related with the dissemination and exploitation of LLP results through libraries

NIREAS – E-learning pentru tratarea apelor reziduale

PDFImprimareEmail

Cine a fost NIREAS?

nireas-photo

În mitologia greacă, NIREAS a fost o divinitate acvatică, fiul cel mare al lui Pontus (Marea) şi al Gaiei (Pământul). Obişnuia să trăiască într-o peşteră luminoasă sau într-un palat iluminat, care este în partea de jos a oceanului. Tradiţiile antice greceşti şi aproape toţi poeţii şi artiştii greci antici îl prezintă pe NIREAS ca un om bătrân, blând şi iubitor. Soţia lui a fost Doris Oceanide cu care a avut 50 de fiice, pe Nereide. NIREAS a avut, de asemenea, darul divinaţiei şi putea transforma, de asemenea, în forme ciudate şi bizare. Marinarii nu se tem de NIREAS, deoarece puterea lui a fost binevoitoare. Potrivit lui Theogonias, NIREAS era un om bătrân, care nu spunea minciuni, fiind demn de încredere, blând şi niciodată nu uita ceea ce este drept. Din aceasta descriere, se pare că NIREAS este expresia uneia dintre feţele mării, aceea care este favorabilă omului şi care nu-l înşeală cu promisiuni false.

[editat cu informaţiile de pe Wikipedia]

Proiectul se concentrează pe utilizarea binevoitoare şi durabilă a resurselor de apă şi acesta este motivul pentru care a aleasă această figură mitologică drept nume al proiectului.